Δράσεις Φεβ. 2018

Παρέμβαση στο Στρατό:

 

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2016-2017, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Χατζηνικολάου Ιορδάνη και τον  Αντισυνταγματάρχη  κ. Βλάσση Σπυρίδωνα,   θα πραγματοποιηθεί  δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του  ΚΕΕΜ Σπάρτης την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου  και ώρα 11:00 το πρωί στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»

Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης είναι  η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου». 

 

 

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση:

           

 

  1. Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00 το πρωί, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα  σε συνεργασία με την κα Δελή Ελένη, εκπαιδευτικό της Δ2΄ τάξης του  Δημοτικού σχολείου Μολάων,   θα πραγματοποιήσει  μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης: «Εσύ κι εγώ γινόμαστε εμείς»
  2. Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00 το πρωί, η κα Καργάκου Κατερίνα σε συνεργασία με την Νηπιαγωγό του νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων κα Καραγάνη Παναγιώτα, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια του Νηπιαγωγείου Παδιανίκων, στο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης: «Το σπίτι των παιδιών» &
  3. Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 09:00 το πρωί, η κα Γκουντούνα Ασπασία, σε συνεργασία με την Νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Ξηροκαμπίου  κα Παπαθανασοπούλου Σταμάτα,  θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια του  Νηπιαγωγείου Ξηροκαμπίου, στην θεματική: «Εγώ + Εσύ = Η Ομάδα μας»

 

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης

 

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι σημαντικό να αναπτυχθούν δράσεις για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας δεν περιορίζεται στην απλή παροχή πληροφοριών, αλλά κυρίως στο να αξιοποιεί εκπαιδευτικές διαδικασίες με μεθόδους αλληλεπίδρασης και ενεργούς μάθησης, που στόχο έχουν την αύξηση των γνώσεων αλλά και την ενδυνάμωση, την υποστήριξη και την εκπαίδευση των ατόμων, ώστε να αναλαμβάνουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύσσουν δεξιότητες που συμβάλλουν στην καλή ενδοπροσωπική και διαπροσωπική τους προσαρμογή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στο υλικό πρόληψης «Το σπίτι των παιδιών». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρόληψης της επιθετικότητας και του εκφοβισμού που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διαπραγματεύεται θέματα όπως ομαδικότητα και συνεργασία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, διαχείριση θυμού και φόβου, επικοινωνία, αποδοχή της διαφορετικότητας, επίλυση συγκρούσεων κ.α.

Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 12 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις 21 , 23 & 26 Φεβρουαρίου και ώρες 5:00 - 9:00 μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD© και η Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγος MSc.

 

Παρέμβαση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 

Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,  την Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Λακωνίας κ. Βαφάκου Βασιλική και τον Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου  Σπάρτης κ. Σακελλαρόπουλο Ανδρόνικο,  συνεχίζοντας την παρέμβαση  στην Γ1΄ τάξη στη θεματική: «Διαφορετικότητα στο σχολικό περιβάλλον»,  έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί και δεύτερη βιωματική συνάντηση με τους μαθητές,  στις 28/02/2018. Συντονίστριες και πάλι θα είναι οι κες Καργάκου Κατερίνα & Βαφάκου Βασιλική.

Try the free CSS tidy lets you easily beautify stylesheets for your websites.