Δελτίο Τύπου

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας  σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις  επιστημονικές δράσεις που έχει προγραμματίσει για τον Ιουνίου του 2016.

 

Παρεμβάσεις  στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση:

 

  • Την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 στις 9:00 το πρωί,  στο 1ο  Νηπιαγωγείο Σπάρτης   και σε συνεργασία με την νηπιαγωγό κ. Μεσιακάρη Ζωή ,  θα υλοποιηθεί δίωρη  βιωματική ψυχοεκπαίδευση  στα νήπια, στη θεματική:  «Συναισθήματα. Αναγνώριση & Διαχείριση συναισθημάτων » με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα.
  • Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 το πρωί, η κα Γκουντούνα Ασπασία,  θα πραγματοποιήσει δίωρη βιωματική παρέμβαση στους μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κα Χαντζάκου Φωτεινή στη θεματική: «Διαχείριση συναισθημάτων: Η Απώλεια - Διαζύγιο»

  

Παρέμβαση στο Στρατό:

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2015-2016, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Ρεκουνιώτη Αθανάσιο,  τον  Διοικητή Τάγματος Νεοσυλλέκτων κ. Βλάσση, θα  πραγματοποιηθεί δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του  ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 01 Ιουνίου  2016 και ώρα 6:00 το απόγευμα στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»

Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης θα είναι θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».  

 

Παρέμβαση  σε γονείς:


Κρίνοντας αναγκαία την συμβουλευτική υποστήριξή μας προς τους γονείς και κατόπιν συνεργασίας με τον Δ/ντή του Δημοτικού σχολείου Βλαχιώτη κ. Μούσχο Κωνσταντίνο  και την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κα Γιαννούση Ηλιάννα,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου  2016 και ώρα 6:30 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Βλαχιώτη,  ενημερωτική συνάντηση με  τους γονείς των μαθητών με θέμα: «Διαδίκτυο: Ασφαλής πλοήγηση – Κίνδυνοι - Εθισμός», με ομιλήτριες - συντονίστριες,  τις κες Παπαδοπούλου Ιωάννα & Γκουντούνα Ασπασία.