Δελτίο Τύπου

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας  σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις  επιπλέον  επιστημονικές δράσεις που έχει προγραμματίσει προς υλοποίηση για τον  Απρίλιο.

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λακωνίας «Δίαυλος» και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων, διοργανώνει Εκπαιδευτική  Ημερίδα με θέμα :

 

«Βιωματικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση, Καινοτόμες Δράσεις – Θεωρία και Πράξη»

 

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί σε τρία (3) μέρη:

  • Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει εισηγήσεις στην ολομέλεια των συμμετεχόντων με αντικείμενα που αφορούν στο ρόλο του εκπαιδευτικού και στη σημασία των Καινοτόμων Δράσεων στην εκπαίδευση
  • Κατά το δεύτερο μέρος θα υλοποιηθούν Βιωματικά Εργαστήρια εφαρμογής πρακτικών στην τάξη και
  • Το τρίτο μέρος θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των παρατηρήσεων των Βιωματικών Εργαστηρίων στην ολομέλεια των συμμετεχόντων

Η Ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015, στις αίθουσες διδασκαλίας του 3ου Γ.Ε.Λ.  Σπάρτης και ώρα  17:00 -  20:30.  

Σκοπός της Ημερίδας είναι ο εντοπισμός δυσκολιών στην εφαρμογή ομαδοσυνεργατικών μεθόδων διδασκαλίας, η προβολή ιδεών για την αντιμετώπισή τους, καθώς  και τα οφέλη των μη μετωπικών μεθόδων που στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη  και προετοιμασία των μαθητών για τη μελλοντική τους εξέλιξη, ως ενηλίκων.

Υποστηρικτής σε θέματα επίλυσης δυσκολιών που προκύπτουν από  την εφαρμογή  Καινοτόμων Δράσεων στην Τάξη (π.χ.  Ερευνητικές Εργασίες), θα είναι ο  Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας κ. Μανώλης Στεργιούλης.

*Επισημαίνουμε ότι λόγω της υλοποίησης Βιωματικών Εργαστηρίων ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως εξής :

 

Πρόγραμμα Ημερίδας:

 

17:00 – 17:10

Προσέλευση-Εγγραφές

17:10 – 17:20

Χαιρετισμός- Έναρξη Ημερίδας από το Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Παπαδάκο Γεώργιο

Χαιρετισμός από το Σύμβουλο Φιλολόγων Λακωνίας κ. Εμμανουήλ

Στεργιούλη

17:20 – 17:35

«Εντοπισμός δυσκολιών στην εφαρμογή

ομαδοσυνεργατικών μεθόδων διδασκαλίας και η προβολή ιδεών

για την αντιμετώπισή τους» Εισήγηση: Κονίδης Παναγιώτης, Υπεύθυνος

Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Λακωνίας

17:40 – 18:00

«Η εξωλεκτική επικοινωνία του  Εκπαιδευτικού με τους Μαθητές κατά τη Διδασκαλία», Εισήγηση: Σταυρούλα Χαντζή, εκπαιδευτικός ΠΕ02,

Msc.: στη «Διαχείριση & Αξιολόγηση Εκπ/κών Μονάδων»

  • – 18.25

«Εκπαιδεύοντας - Δια-μορφώνοντας τον ενήλικα - εργαζόμενο του 21ου αιώνα, καλλιεργώντας Δεξιότητες», Εισήγηση: Βαφάκου Βασιλική Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π. Λακωνίας

18.30 – 18.40

Διάλειμμα

18.40 – 19:50

Βιωματικό εργαστήριο Workshop: «Καλλιεργώντας την συνεργασία και την ενσυναίσθηση μέσα στη σχολική τάξη». Θα λειτουργήσουν  παράλληλα τμήματα των 20 ατόμων, με εκπαιδεύτριες τις:

Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγο-Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος»

Γκουντούνα Ασπασία, Κοινωνική Λειτουργό-Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος»

Καργάκου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργό-Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος»

19.55 – 20:30

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των παρατηρήσεων των Βιωματικών Εργαστηρίων - σχόλιαΠαρεμβάσεις στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση:

 

Συνεχίζοντας και  την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, θα  πραγματοποιήσουμε μία (1)  βραχεία  ομάδα  φοιτητών τον Απρίλιο και θα ακολουθήσει άλλη μία τον Μάιο  σε Τριτοετείς  Φοιτητές του Τμήματος της Νοσηλευτικής.  Οι ομάδες θα υλοποιηθούν στον χώρο συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης θα είναι διήμερες και τρίωρης διάρκειας έκαστη με ώρα έναρξης 6:00 το απόγευμα και  θα διεξαχθούν με εκπαιδεύτρια  την κ. Καργάκου Κατερίνα  κατά τις ημερομηνίες:

Τετάρτη  22 Απριλίου 2015 στην θεματική: «Διαχείριση Άγχους» &

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στην θεματική: «Ο Εκφοβισμός ως κοινωνικό φαινόμενο»

Document edited with HTML-Cleaner.com