Δελτίο Τύπου

Η επιστημονική ομάδα του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΔΙΑΥΛΟΣ Ν. Λακωνίας» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στα πλαίσια του επιστημονικού του έργου ενημερώνει για την υλοποίηση και τον προγραμματισμό, των νέων επιστημονικών του δράσεων:

Δράση 1η: Πραγματοποιήθηκε, βραχεία ενημερωτική παρέμβαση σε ομάδα εφήβων με θέμα «Σεξουαλική Αγωγή, Πρόληψη και Ψυχική Υγεία» στα πλαίσια του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία» με την συνεργασία των: Αργειτάκου Αγγελική, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και Μπαγιαμπού Μαρία, εκπαιδευτικό.

Τα παιδιά που συμμετείχαν, ανήκουν στην τάξη της Β΄ Λυκείου και η ημερομηνία διεξαγωγής της εν λόγω δράσης ήταν η Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στο χώρο του Μουσικού σχολείου Σπάρτης και ώρα 08.15 π. μ., με εκπαιδεύτρια-συντονίστρια την κα Γκουντούνα Ασπασία, Κοινωνική Λειτουργό –Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΠ.

Δράση 2η: Στα πλαίσια της ενημέρωσης της ευρύτερης κοινότητας για θέματα που αφορούν την Πρόληψη, το Επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Πολιτεία FM, την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 09.00-10.00π.μ.,με τη ραδιοφωνική εκπομπή « Κάνε add στη ζωή». Το θέμα της εκπομπής ήταν : « Η αλήθεια γύρω από το αλκοόλ» (μέρος 2ο). Την εκπομπή συντόνισε η κυρία, Ασπασία Γκουντούνα, Κοινωνική Λειτουργός- Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΠ.

Δράση 3η: Συνεχίζοντας την συνεργασία μας με την Β/βάθμια Εκπαίδευση, την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα: 10.00π.μ., και στα πλαίσια του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία», θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κ.Π. «ΔΙΑΥΛΟΣ», βραχεία ενημερωτική παρέμβαση σε ομάδα εφήβων της Α’ Λυκείου του 2ου Λυκείου Σπάρτης με θέμα: «Εξαρτησιογόνες Ουσίες».

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός είναι η κα Δούνια Θεοδώρα και συντονίστρια θα είναι η κα Καργάκου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός - Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου

Δράση 4η: Τέλος, σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης, την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα: 10.00 π. μ. Εκπαιδευτική – Ενημερωτική παρουσίαση στα παιδιά της Ε’ & Στ’ , με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Συντονίστρια και αυτή τη φορά θα είναι η κα Καργάκου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός - Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου

Εκ της Γραμματείας του ΚΠ

No Comments